Despre mine si bijuteriile pe care le realizez


Buna relatie a femeilor cu bijuteriile este binecunoscuta tuturor. Dar de la a admira pana a cumpara o bijuterie deja creata e cale lunga.

Imi amintesc vremea cand eram eleva si petreceam ore in sir in fata unei vitrine oarecare cu bijuterii din orasul meu natal. Acum, stand cu ochii inchisi, imi pot aduce aminte de unele dintre bijuteriile pe care le priveam la vremea aceea. Realizez ca le studiam minute in sir si le admiram pietrele stralucitoare si formele geometrice sau nu.

Primele mele creatii au fost din materiale obisnuite: fir de plastic folosit la pescuit si bile vopsite imitand perlele. Dar designul era totul. Gusturile mele nu au coincis niciodata cu ale altor prietene sau colege. Ceea ce celorlalti li se parea frumos, pentru mine era doar comun.

Consider ca alegerea mea de a face design de bijuterii este destin. Intr-o zi de septembrie ‘99 am pornit sa ma inscriu la un curs de petrecere a timpului liber si in metrou am citit ca se faceau inscrieri la un colegiu de design si creare de bijuterii. Am mers acolo si am vazut bijuterii expuse in vitrine la parterul colegiului. Am inteles imediat ceea ce vreau sa fac si am inceput lupta cu necunoscutul timp de trei ani.

Limba straina a inceput sa mi se para floare la ureche pe langa tehnicile pe care de-a lungul anilor le-am studiat. In afara de istoria artei, m-am initiat in gemologie, rezistenta materialelor, desen tehnic si design. Toate acestea aveau ca esenta comuna: BIJUTERIA.

Dupa anii de studentie am decis impreuna cu doua colege sa deschidem un mic magazin, ceea ce a fost atunci implinire profesionala. Faceam bijuterii pentru actorii din diferite piese de teatru si filme, crainice de televiziune si nu numai.

Cred ca satisfactia fiecarui creator este aceea de a ii vedea pe ceilalti purtandu-i creatiile. Fiecare creator isi pune amprenta pe fiecare lucrare. Eu nu pot confunda niciodata o bijuterie facuta de mine cu a altui creator si asta ma multumeste pe deplin. Chiar daca materialele pot fi aceleasi, stiu ca as recunoaste oricand o bijuterie facuta de mana mea. Eu impun stilul si moda, nu moda ma face sa ma adaptez ei.

Materialele mi le procur de la magazinele pe care le stiu din anii studentiei si colectiile sunt schimbate periodic. Ineditul materialelor face unica fiecare creatie. De la pietre semipretioase taiate rotund la cele mai deosebite forme, de la cristale Swarovski, la fier ruginit, de la argint, bronz si cupru, la lemn, plastic, piele, plexiglas, lana si sticla lichida: toate sunt importante si pretioase pentru ca reusesc sa exprime ceea ce vreau eu: ceva deosebit, ceva nou, ceva frumos.

Daca si voi gasiti aceste creatii minunate, lasati parerile voastre pe adresa de mail a blogului si va voi contacta cu siguranta.


Va multumesc, Geanina

Niciun comentariu: